Klassisk knäck i oklassisk form

45 m + 6 h
30 stora bitar
Klassisk knäck i oklassisk form
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Trött på att försöka få ner varm knäck i små pappersformar? Testa Saras knäck som du enkelt skär upp när den stelnat.

22 december 2015
Visa mer
45 m + 6 h
30 stora bitar

Du behöver

  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl skalad, rostad sötmandel, gärna marconamandel
  • 2 dl rostade valnötter

Gör så här

  1. Värm sakta farinsocker, strösocker, grädde och sirap i en kastrull tills det börjar koka. Låt sedan koka på medelvärme i 20-30 minuter - rör om med jämna mellanrum.
  2. När knäcken har en temperatur på cirka 124 grader, eller du har gjort ett kulprov, ta då kastrullen från värmen och blanda ner mandel och valnötter.
  3. Lägg bakplåtspapper i botten på en 1,5-liters brödform och häll i knäcken. Låt stelna i rumstemperatur i minst 6 timmar. Skär knäcken i bitar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept