Klassisk kladdkaka i glasburk

koket.se
Klassisk kladdkaka i glasburk
Foto: Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff

Klassisk kladdkaka i glasburk

11 ingredienser

30 m

En riktigt god kladdkaka slår det mesta. Här tipsar Hilda om ett av sina bästa recept som du bakar i en glasburk och serverar med läckra tillbehör.

Se Hilda Kirkhoff laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kladdkaka

  • 75 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 0,5 krm salt
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg

Servering

  • grädde, lättvispad
  • färska bär
  • blandade nötter
  • färsk citronmeliss

Gör så här

Kladdkaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader över -och undervärme.
  2. Smält smöret och låt svalna helt.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och rör runt till en jämn smet.
  4. Ta fram 2 värmetåliga glasburkar och ställ på ett ugnsgaller.
  5. Fördela smeten jämnt i båda burkarna.
  6. Ställ burkarna näst längst ner i ugnen och grädda i 20-25 minuter. De ska vara lite lösa i mitten.
  7. Ta ut och låt svalna något.

Servering

  1. Servera kladdkakorna med lättvispad grädde, färska bär, nötter och citronmeliss.