Kinesiska pannkakor

Kinesiska pannkakor
Foto: TV4

Ett mellanting mellan vårrullar och crèpes. Servera dem gärna med lite soja separat.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

Kinesiska pannkakor

  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt

Fyllning

  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • ca 300 g fläskfärs
  • 1 purjolök
  • 1 litet huvud salladskål
  • 1 burk böngroddar
  • salt och peppar
  • kinesisk soja

Gör så här

  1. Kinesiska pannkakor
    Vispa ihop pannkakssmeten. Låt den svälla en stund.
  2. Hacka lök och vitlök och fräs den i olja. Fräs hastigt med lite matfett. Lägg i färsen och smula den med en gaffel. Krydda med salt och peppar. Småkoka 20 minuter. Finstrimla purjolök och salladskål. Vänd ner dem tillsammans med avrunna böngroddar. Smaka av med soja och låt allt puttra sakta ca 20 minuter.
  3. Grädda små tunna pannkakor. Klicka lite fyllning på varje pannkaka, rulla ihop och servera dem varma.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept