Hummercocktail med tomatgelé, pilgrimsmussla och löjrom

Hummercocktail med tomatgelé, pilgrimsmussla och löjrom
Foto: TV4

Pilgrimsmussla är en jättebra bjudförrätt, här tillsammans med hummer. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

23 februari 2009
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
4

Du behöver

Tomatgelé

  • 5 st tomater (3 dl tomatvatten)
  • salt
  • 2 st gelatinblad
  • 3 st humrar
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl finhackad rödlök
  • 1 st tärnad röd paprika

Garnityr

  • 2 st tomater
  • 0,5 dl finhackad dill
  • 1 burk crème fraiche
  • 4 msk löjrom eller 4 pilgrimsmusslor
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Tomatgéle: Mixa tomaterna. Lägg en våt handduk över en sil. Häll tomatblandningen genom handduken. Tryck ut tomatvattnet genom silen. Det ska bli 3 dl tomatvatten ska det bli. Blanda ned gelatinet under omrörning.
  2. Blanda hummerköttet med alla ingredienser. Fördela i fyra höga glas.
  3. Häll cirka 1 cm med tomatgélen över.
  4. Låt stå i kylen tills det stelnar. Kan göras dagen innan.
  5. Garnera med blandning av finhackade tomater, dill, crème fraiche, salt och peppar. Avsluta med en sked löjrom eller en pilgrumsmussla.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept