Kantarellsoppa med parmesanchips och knaprig bacon

35 m
4
Kantarellsoppa med parmesanchips och knaprig bacon
Foto: TV4

Denna krämiga kantarellsoppa toppas med salta parmesanchips, knaperstekt bacon och en kvist timjan. Snygg, klassisk och fantastisk god förrätt!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

26 april 2016
Visa mer
35 m
4

Du behöver

Kantarellsoppa:

  • 300 g kantareller
  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/3 dl vetemjöl
  • 2 tärningar kycklingbuljong
  • 3 dl vitt vin
  • 8 dl kokande vatten
  • 3 dl grädde

Servering:

  • 2 dl parmesan
  • 1 pkt bacon
  • en liten knippa timjan till garnering

Gör så här

  1. Kantarellsoppa
    Ansa och hacka svampen. Spara några hela fina svampar till garnering. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull tillsammans med lite smör och den hackade svampen. Salta och peppra. Strö över mjölet och rör om. Lägg i buljongtärningarna, häll i vinet och det kokande vattnet. Låt småkoka i ca 15 min.
  2. Tag av kastrullen från plattan. Mixa soppan med en stavmixer men inte så den blir allt för slät. Tillsätt grädden och koka upp på nytt. Smaka av med mer salt och peppar.
  3. Parmesanchips
    Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Riv 2 dl parmesanost och lägg i åtta små högar på en plåt. Grädda i ugnen tills de blivit gyllenbruna.
  5. Servering
    Skär bacon i 1 cm stora bitar. Stek knaprigt.
  6. Värm på soppan och häll upp i skålar och garnera med den sparade stekta svampen, timjan, chipsen och bacon.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept