Kall kokosgazpacho med räkor och mynta

10 m + kyltid
Kall kokosgazpacho med räkor och mynta
Foto: Stephanie Bjelkstam
10 m + kyltid

Du behöver

  • 1 gurka
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 röda paprikor
  • 0,25-0,5 jalapeño, efter smak
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 0,5 lime, saft av
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3 dl naturell lättyoghurt
  • 3 kvistar mynta
  • flingsalt
 och svartpeppar från kvarn

Garnering

  • 400 g färska räkor, skalade
  • 1 tsk hela kumminfrön
  • 0,5 kruka koriander

Gör så här

  1. Mixa gurka, körsbärstomater, paprika, jalapeño, vitlök och limesaft med kokosmjölk, yoghurt och hackad mynta till en slät soppa. Salta, peppra och smaka av.
  2. Ställ in soppan i kylen så den blir riktigt kall.
  3. Rosta kumminfröna i en torr stekpanna. Blanda med räkorna.
  4. Häll upp soppan i djupa tallrikar, toppa med räkblandningen. Garnera med koriander.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept