Josses frukostbullar

Josses frukostbullar
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Det som blir över fryser jag in efter frukosten och så värmer jag det nästa morgon och så håller jag på.

29 september 2010
Visa mer

Du behöver

  • 5 dl ljummet vatten
  • 0,5 pkt jäst
  • 1,5 tsk salt
  • 10 dl vetemjöl
  • 4 dl havregryn
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 msk linfrön
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk honung
  • 2 tsk kumminfrön (kan uteslutas)
  • 2 tsk fänkålsfrön (kan uteslutas)

Gör så här

  1. På kvällen
    Smält jästen i kallt vatten.
  2. Mortla spiskummin- och fänkålsfröna (om du väljer att ha i det) och häll i.
  3. Blanda i resterande ingredienser och blanda om ordentligt, har du degblandare låt den gå i minst 5 minuter.
  4. Forma till bullar och klicka ut i en muffinsplåt om du har, annars på en vanlig plåt.
  5. Ställ in plåten i kylskåpet över natten.
  6. Morgonen efter
    Nästa morgon, sätt ugnen på 200 grader och ställ in plåten i mitten av ugnen direkt.
  7. Grädda i ca 15-20 minuter tills brödet börjar bli gyllenbrunt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept