Josses frukostbullar

Josses frukostbullar
Foto: TV4

Det som blir över fryser jag in efter frukosten och så värmer jag det nästa morgon och så håller jag på.

29 september 2010

Du behöver

  • 5 dl ljummet vatten
  • 0,5 pkt jäst
  • 1,5 tsk salt
  • 10 dl vetemjöl
  • 4 dl havregryn
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 msk linfrön
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk honung
  • 2 tsk kumminfrön (kan uteslutas)
  • 2 tsk fänkålsfrön (kan uteslutas)

Gör så här

  1. På kvällen
    Smält jästen i kallt vatten.
  2. Mortla spiskummin- och fänkålsfröna (om du väljer att ha i det) och häll i.
  3. Blanda i resterande ingredienser och blanda om ordentligt, har du degblandare låt den gå i minst 5 minuter.
  4. Forma till bullar och klicka ut i en muffinsplåt om du har, annars på en vanlig plåt.
  5. Ställ in plåten i kylskåpet över natten.
  6. Morgonen efter
    Nästa morgon, sätt ugnen på 200 grader och ställ in plåten i mitten av ugnen direkt.
  7. Grädda i ca 15-20 minuter tills brödet börjar bli gyllenbrunt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept