Kryddig quinoa med ingefära

Kryddig quinoa med ingefära
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Quinoa är en nyttig ersättare till ris och pasta. Här får quinoan god smak av ingefära, rökt paprikapulver och gojibär.

3 augusti 2014
Visa mer
4

Du behöver

Så kokar du 3 dl quinoa

  • 2 dl quinoafrön
  • 8 dl vatten
  • 1 tsk havssallt (eller lantbuljong))

Kryddig quinoa

  • 1 msk kallpressad olivolja, mild
  • 1 liten gul lök, skalad och finhackad
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 1 msk torkade gojibär
  • 2 krm paprikapulver, gärna rökt
  • 3 dl ljus quinoa, kokt

Gör så här

  1. Koka quinoa
    Ge quinoan ett snabbt uppkok i vatten. Häll av kokvattnet för att bli av med bitterämnena.
  2. Tillsätt 8 dl vatten och salt eller buljong och låt quinoan koka upp igen. Sänk värmen och låt puttra 10–12 minuter.
  3. Låt quinoan rinna av i en finmaskig sil och fluffa upp med gaffel.
  4. Kryddig quinoa
    Värm upp oljan i en panna och tillsätt lök och ingefära. Stek sakta på låg värme tills löken blivit genomskinlig.
  5. Tillsätt gojibär och paprikapulver och låt fräsa sakta på låg värme tills gojibären har mjuknat.
  6. Vänd ner quinoan och värm under omrörning.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept