Halstrad röding med citrusvinägrett

Halstrad röding med citrusvinägrett
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Citron, lime och en god olivolja smaksätter denna halstrade röding. Grönsaker med lite chili till gör susen.

28 januari 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st rödingfiléer (170 g / st)
  • 8-10 st potatisar
  • 4 st salladslökar
  • 1 st stor morot
  • 1 st chilipeppar
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 st citron
  • 1 st lime
  • Salt, efter smak
  • färska örter

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Skala och skär ner lök och grönsaker. Finhacka chilipepparn. Skär moroten tunt.
  3. Tillsätt smör i en varm panna och tillsätt grönsakerna. De ska kokas mjuka i smöret på låg värme.
  4. Citrusvinägrett
    Riv skalet på citronen och limefrukten. Massera citrusfrukterna och pressa ur saften. Tillsätt fem delar olivolja (en del citron/limesaft). Salta och rör ihop.
  5. Mosa ner den färdigkokta potatisen med grönsakerna.
  6. Värm en panna med lite olivolja i.
  7. Medan den blir varm snittar du fisken. Skär snitt i skinnytan så vinägretten smaksätter fisken. Salta även skinnsidan och lägg fisken med skinnet ner i den varma stekpannan.
  8. Salta köttsidan och låt fisken knaperstekas på skinnsidan. Vänd fisken och låt den vila med köttsidan ner i stekpannan, ta bort pannan från spisen.
  9. Riv ner lite färska örter i potatis- och grönsaksmoset. Lägg upp det tillsammans med fisken och häll citronvinägretten över fisken.

    Smaklig måltid!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept