Kalvfärslimpa med Ginger Glaze

Kalvfärslimpa med Ginger Glaze
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Fin färs är alltid intressant att tillaga eftersom du kan smaksätta och forma till vad du vill. Här får kalvfärsen smak av sin kryddkompis senap och ingefära. Det blir mjuka och lite starka smaker på samma gång. Låt dig inte hindras om du inte finner kalv, nöt-, fläsk- och lammfärs går lika bra.

Se Jonas Borssén i Nyhetsmorgon här!


5 september 2008
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 st stor gul lök, finhackad
  • 1 dl ströbröd
  • 3 dl mjölk
  • 800 g färsk kalvfärs (finmald)
  • 2 msk potatismjöl
  • 3 msk gula eller bruna senapsfrön
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 2 st ägg
  • olivolja
  • 1,5 dl Ginger Glaze & Woksauce

Potatismos:

  • 1,5 kg mjölig potatis av typen Mandel eller King Edward
  • 3 dl mjölk (ca)
  • 75 g rumstempererat smör
  • 0,5 tsk mald muskot
  • salt och nymald svartpeppar
  • två rejäla nävar rucolasallat (till servering)

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Fräs löken riktigt mjuk i oljan utan att det tar färg.
  3. Ställ löken åt sidan för att svalna.
  4. Låt ströbröd svälla i mjölken.
  5. Blanda sedan alla ingredienserna noggrant.
  6. Fyll färsen i en väl smord form och släta ut ytan.
  7. Sätt in formen i ugnen och tillaga först i 35-40 minuter.
  8. Slå på glazen och tillaga i ytterligare 15 minuter.
  9. Ta ut formen och ställ åt sidan.
  10. Koka potatisen mjuk under tiden.
  11. Slå av potatisen och låt den ånga av något.
  12. Mosa potatisen och värm mjölken.
  13. Rör ihop potatisen och mjölken och vispa ner smöret. Krydda med muskot och smaka av med salt och svartpeppar.
  14. Servering: Låt kalvfärslimpan stå cirka 10 minuter innan den skärs upp i tjocka skivor. Servera med rucola och potatismos.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept