Grillad endiv med gorgonzola

Grillad endiv med gorgonzola
Foto: Björn Lindberg
Från Nyhetsmorgon

Grillad endiv med gorgonzola, honung och valnötter är också ett gott tillbehör till lax och anka. Välj blekgula endiver, de med grön ton har mer beska i smaken. Använd en öppen grill med kol eller gasolgrill. /Jonas Borssén

Bengt Frithiofssons vintips
Barao de Vilar , 10 year Tawny, art.nr. 8005, 99 kr (4 solar)

Jonas grillade även

Helgrillad lammbog


Grillad sparris



Passande tillbehör

Ginger coleslaw


26 april 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st endiver
  • olivolja
  • 200 g gorgonzola
  • 4 msk honung, flytande
  • 4 msk valnötter eller pekannötter, hackade
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, nymald, efter smak
  • Gräslök, finskuren, till garnering

Gör så här

  1. Koka upp saltat vatten i en rejäl kastrull.
  2. Lägg ner endiverna och låt dem koka under lock i cirka 3 minuter.
  3. Slå av vattnet och låt endiverna ånga av tills de svalnat.
  4. Låt grillkol brinna ner till en askgrå glödbädd.
  5. Dela under tiden endiverna på längden och pensla dem med lite olivolja runt om.
  6. Krydda dem även med lite salt och svartpeppar.
  7. Kontrollera värmen som ska vara mycket stark.
  8. Grilla endiverna cirka 3 minuter på var sida över direkt glödvärme.
  9. Vid servering
    Lägg upp nygrillade endiver på tallrik och ringla på honung samt strö över valnötter.
  10. Avsluta med att lägga på gorgonzola.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept