Smörstekta kantareller på toast med curry

Smörstekta kantareller på toast med curry
Foto: TV4/ Erika Englund

En höstig förrätt med curry och kantareller.

Dryck:
22409 I Castei Valpolicella Ripasso (även kallad mini-Amarone) blir perfekt där den lilla sötman av körsbär gifter sig med svampen och matchar upp curryn.

Johnny från Stockholm lagade även:

Svartgryta med kaffe och sprit


Hemmagjord saffransglass



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

17 januari 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g kantareller, färska
  • 1 msk smör, äkta, extrasaltat
  • 0,5 tsk curry
  • salt, enligt egen smak
  • 4 skivor bröd, rostat
  • persilja, färsk

Gör så här

  1. Rensa kantarellerna rena i rinnande vatten.
  2. Skär kantarellerna i mindre bitar om dom är för stora.
  3. Sätt på stekpannan och smält lite, ca 1 tsk smör tills det blir gyllenbrunt.
  4. Lägg i kantarellerna och låt dom ligga tills dom inte känns blöta längre (Obs! viktigt att bli av med vätskan i svampen, annars blir det gummikonsistens).
  5. Ta sedan resten av smöret och lägg i pannan. Låt svampen suga åt sig det extrasaltade smöret.
  6. Häll sedan i curryn och rör omkring försiktigt låt stå i ca 5 minuter.
  7. Rosta lite toastbröd och lägg kantarellerna på.
  8. Garnera gärna med lite klippt persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept