A beginning

A beginning
Foto: tv4

Hård tunnbrödskål med tonfiskröra på Edits vis. En enkel och kanongod specialare vi kan tacka Edit för. Röran räcker till fler tunnbrödskorgar, perfekt om man behöver lite kvällsvickning.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck

5649 L Chardonnay, Laroche, Vins de Pays d'Oc, Frankrike
Ett torrt, ungdomligt, fruktigt vin med inslag av gröna äpplen och päron. Vinets frukt och den något fetare stilen passar utmärkt till den feta tonfisken.

16 oktober 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 hårdkokta ägg
  • 4 små runda hårda tunnbrödskakor
  • 1 burk à 150 g tonfisk i vatten
  • 1 lök, hackad
  • 1 dl ketchup
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1,5 msk dill

Gör så här

  1. Koka äggen i 10 minuter. Under tiden de kokar förbereder du brödet.
  2. Spraya vatten på de runda tunnbrödskakorna och värm dem en och en i mikron på en uppochnedvänd kaffekopp. Detta gör att de går att forma till små skålar.
  3. Låt sedan skålarna torka på ett galler.
  4. Skala och hacka löken och äggen och häll i en bunke. Häll av tonfisken och häll även i den.
  5. Fortsätt sedan med att ha i alla andra ingredienser och blanda allting väl med en slev.
  6. Låt gärna röran vara kyld när den serveras.
  7. Lägg upp röran på tunnbrödskakorna och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept