Vitlöksrostad toast

30 min
6
Vitlöksrostad toast
Foto: TV4

Vitlöksrostad toast med chèvrecrème och handskalade räkor, soltorkade tomater och parmesanost.

Vintips från John
Hilltop Gewürtstraminer Sauvignon Blanc, nr 5332, 59 kr
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


22 maj 2012
Visa mer
30 min
6

Du behöver

  • 6 skivor vitt lantbröd, gärna med lite frön i
  • 2 msk smör
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 100 g chèvreost
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 30-35 st räkor, skalade
  • 100 g soltorkade tomater, strimlade
  • 100 g parmesanost, riven

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader. Blanda ner vitlöken i smöret och lägg i het panna.
  2. Rosta brödet lätt på en sida och lägg på ugnsgaller med bakplåtspapper och den rostade sidan uppåt.
  3. Mosa ihop ost, crème fraiche och olivolja, krydda med salt och peppar.
  4. Lägg ett centimetertjockt lager på brödskivorna och lägg på de skalade räckorna.
  5. Strimla soltorkad tomat och riv parmesanost och lägg på, ställ in i ugnen i ca 10 min eller tills parmesanosten smält och blivit lite gyllenbrun.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept