Johanna Westmans amerikanska chokladfudge

Från Nyhetsmorgon

Det här är en riktigt exklusiv och maffig fudge. Lite tätare och segare än vanlig fudge. Ingredienserna är också lite exklusiva men så blir den också fantastiskt god och passar ljuvligt som efterrätt tillsammans med en kopp espresso. Receptet räcker till cirka 60 stycken bitar.

Receptet räcker till cirka 60 stycken bitar.

8 december 2008
Visa mer

Du behöver

  • 2,5 dl pecannötter eller valnötter
  • 1 msk smör
  • 1 nypa salt
  • 1 burk kondenserad mjölk (cirka 395 g)
  • 200 g ljus choklad, eller mjölkchoklad
  • 300 g fin mörk choklad
  • 1,5 tsl vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, ca 20 x 20 centimeter, med bakplåtspapper. (En avlång bakform för limpor går också bra.)
  2. Hacka nötterna och sprid ut dem glest på en plåt. Rosta dem i cirka 10 minuter, men passa dem noga så de inte bränns.
  3. Lägg smör och salt i en skål och häll i de varma nötterna i skålen. Rör om tills allt smör har smält. Ställ åt sidan.
  4. Hacka all choklad fint och lägg i en bunke tillsammans med den kondenserade mjölk.
  5. Smält chokladen över vattenbad. Rör om ordentligt.
  6. Blanda ner nötter och vanilj i chokladen och häll upp den i formen. Släta till på ytan med baksidan av en sked.
  7. Låt svalna och sätt in i kylskåpet i minst en timme.
  8. Ta ut fudgen ur formen och skär den i fyrkanter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept