Torskrygg med rotsaksrösti och paprikasås

Torskrygg med rotsaksrösti och paprikasås
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 4 st bitar torskrygg à 150 g
  • 0,5 msk rapsolja
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Rösti

  • 4 st potatisar
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 1 bit rotselleri
  • 1 st gul lök
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 1,5 msk smör + rapsolja till stekning

Paprikasås

  • 1 msk valfri fond
  • 2 st skållade, skalade, urkärnade tomater
  • 2 st grillade röda paprikor (finns på burk)
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Grillade paprikor Detta moment tas bort om man köper färdiggrillad paprika.
    Dela paprikorna i 4 delar och ta bort kärnhuset.
  2. Lägg på plåt med skinnsidan uppåt, pensla med en aning olja och grilla ca 20 minuter tills skinnet är svartbränt.
  3. Låt svalna och dra därefter bort skinnet.
  4. Rösti
    Grovriv rotsakerna och blanda dem med salt och peppar.
  5. Klicka tunna plättar direkt i het panna med smör och olja.
  6. Stek 3-4 minuter på varje sida.
  7. Lägg på ugnssäkert fat och värm i ugnen om de inte kan serveras direkt.
  8. Sås
    Mixa paprika och tomater med fond, vinäger och olja.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Fisk
    Pensla fisken med olja, salta och peppra.
  11. Grilla i halster över glöd eller i grillpanna, 2-4 minuter på var sida beroende på tjocklek tills torsken är nätt och jämnt genomstekt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept