Ljummen pastasallad

Ljummen pastasallad
Foto: TV4
Från Förkväll

Ljummen pastasallad med två alternativ. Johans originalrecept och Susannes lättare variant.

Ett vardagsalternativ som är lite lättare
Genom att ta 1/2 dl olja till tomatsåsen och välja att försiktigt strö över parmesan på salladen så kommer du minska kalorierna dramatiskt i måltiden. Du minskar intaget energi med nästan 400 kcal per portion om du väljer det lättare alternativet! Även om olivoljan har en bra fettkvalitet så blir det för mycket och det kan lätt leda till en viktuppgång. /Susanne

26 februari 2010
Visa mer

Du behöver

  • 1 burk krossade tomater
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlök
  • 2 dl olivolja (alt 0,5 dl)
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 burk svarta bönor
  • 4 st stjälkar blekselleri
  • 1 st rödlök
  • 1 st chilipeppar (röd)
  • 300 g fiberpasta
  • 1 ask cocktailtomater
  • socker
  • ruccola
  • 1 kruka basilika
  • 1 näve pinjenötter
  • 100 g parmesan (alt 30 g)
  • 200 g prosciutto (alt parmaskinka)
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Tomater
    Skär cocktailtomaterna på mitten och baka dem 30 minuter, i ugn på 100 grader.
  2. Salta, peppra och sockra lite på snittytan.
  3. Tomatsås
    Hacka gul lök + vitlöken och koka i 5 minuter i oljan.
  4. Slå på krossade tomater och småputtra i 30 minuter.
  5. Balansera syran och sötman med lite rödvinsvinäger och socker. Salta rikligt.
  6. Skär stjälksellerin i småbitar och låt koka med sista minuten.
  7. Bönor
    Gör rödlöksbåtar och blanda i dem tillsammans med bönorna.
  8. Pasta
    Koka pastan och blanda i den.
  9. Servering
    Rosta pinjenötter i torrpanna tills de får fin färg.
  10. Arrangera pastan på ett fat. Tomater, bönor och prosciutto ovanpå och sist basilikan.
  11. Dra över olivolja.
  12. Servera med en fräsch sallad på ruccola med riven parmesan och pinjenötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept