Moules Mariniéres

30 min
4
Moules Mariniéres
Foto: TV4

Moules Mariniéres är en härlig klassiker som här blir en lite pysslig förrätt.

Dryckestips
Jules Muller Pinot Gris Reserve

Joakim bjöd även på

Hängmörad biff med chilibearnaise


Citrussallad



Kolla in alla recept från

Klockan åtta hos stjärnorna



Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

29 april 2011
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 1,5 st lök, eller mängd efter behov
  • 3-4 st vitlöksklyftor
  • torrt vitt vin
  • 1 påse musslor, färska med skal (gärna kravmärkta), ca 500 g
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • smör
  • 3 dl grädde, ca

Gör så här

  1. Fin- eller grovhacka den gula löken.
  2. Finhacka vitlöken.
  3. Bryn löken på maxtemperatur i en kastrull.
  4. I med smör och lite olivolja.
  5. Salta, peppra och bryn tills löken är gyllene och ha tappat lite av sin spänst.
  6. Tvätta musslorna noga. Släng de som inte är stängda.
  7. Häll i musslorna och vinet i kastrullen.
  8. Det ska kokas på hög temperatur, se till att alla musslor täcks av vinet och rör försiktigt.
  9. Häll på grädden.
  10. Smaka av lite då och då, det ska inte bara smaka vin. Ett hett tips är att inte hälla på all grädde och vin direkt.
  11. Koka och rör om så att alla musslor öppnat sig. Släng de som förblir stängda.
  12. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept