Moules Mariniéres

30 min
4
Moules Mariniéres
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

  • 1,5 st lök, eller mängd efter behov
  • 3-4 st vitlöksklyftor
  • torrt vitt vin
  • 1 påse musslor, färska med skal (gärna kravmärkta), ca 500 g
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • smör
  • 3 dl grädde, ca

Gör så här

  1. Fin- eller grovhacka den gula löken.
  2. Finhacka vitlöken.
  3. Bryn löken på maxtemperatur i en kastrull.
  4. I med smör och lite olivolja.
  5. Salta, peppra och bryn tills löken är gyllene och ha tappat lite av sin spänst.
  6. Tvätta musslorna noga. Släng de som inte är stängda.
  7. Häll i musslorna och vinet i kastrullen.
  8. Det ska kokas på hög temperatur, se till att alla musslor täcks av vinet och rör försiktigt.
  9. Häll på grädden.
  10. Smaka av lite då och då, det ska inte bara smaka vin. Ett hett tips är att inte hälla på all grädde och vin direkt.
  11. Koka och rör om så att alla musslor öppnat sig. Släng de som förblir stängda.
  12. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept