Sushi-su

Sushi-su

Av: Joakim Lundblad

Från: Nyhetsmorgon

4 ingredienser

10 min

Sushi-su är en vinägerblandning som man rör ner i det kokta riset till sushi. Receptet är till 3 deciliter färdig sushi-su.

Ingredienser

  • 2 dl risvinäger
  • 1,25 dl strösocker
  • 2,5 tsk salt
  • 4 cm konbu

Gör så här

  1. Börja med att torka av konbubladet med en fuktig trasa. Lägg i alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull, även konbubladet och sätt på medelvärme.
  2. Värm upp sakta och rör om i botten under tiden tills sockret har löst sig.
  3. Låt koka upp, men precis innan det börjar koka ska konbubladet avlägsnas så att blandningen inte blir besk (och därmed förstörd).
  4. Dra undan kastrullen. Låt svalna.
  5. Sushi-su kan förvaras flera månader i kylen om den försvaras i ett tättslutande kärl, till exempel en plast- eller glasburk.