Wasabiräkor på kavring med löjrom

20 min
4
Wasabiräkor på kavring med löjrom
Foto: TV4

Den klassiska svenska skagenröran får besök av en släkting från Japan. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Engel Riesling Reserve (2006 Frankrike)

1 oktober 2009
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 2 skivor kavring, varje skiva delad i två trekanter
  • 500 g räkor med skal, skalade och hackade
  • 12 st hela skalade räkor
  • 1 msk hackad dill
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk pressad citron
  • 100 g löjrom
  • 1 msk finhackad rödlök
  • Wasabi efter tycke och smak

Gör så här

  1. Blanda de hackade räkorna med dill, majonäs och creme fraiche. Smaka av med salt, peppar, pressad citron och wasabi. Fördela skagenröran på brödskivorna och garnera med räkorna och en sked löjrom. Servera med hackad lök bredvid.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept