Ugnsstekta kycklinglår

Ungstekta kycklinglår
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 8 st kycklinglår
  • 2 huvud romansallad
  • 1 st gurka
  • 2 st tomater
  • 1 knippe rädisor
  • 1 st citron
  • 50 g rosmarin, färsk
  • 1 st vitlök
  • 1 st ägg
  • 1 msk senap
  • 3 dl olivolja
  • Sherryvinäger, efter smak
  • Salt, efter smak

Serveras med

  • bröd

Gör så här

  1. Sätt ungen på 180 grader.
  2. Lägg kycklinglåren i en ugnsfast form.
  3. Salt och peppra kycklinglåren efter smak.
  4. Pressa över citron.
  5. Grovhacka rosmarin och 3 vitlöksklyftor.
  6. Strö över låren.
  7. Kör i ungen i ca 20-30 minuter.
  8. Under tiden så delar du och blandar ihop romansallad, rädisa, gurka, tomater delade i härliga bitar.
  9. Lägg upp i en skål.
  10. Slå ihop en dressing genom att vispa äggulor, vinäger, senap, salt och 2 rivna vitlöksklyftor.
  11. Vispa luftigt.
  12. Vispa försiktigt ihop med tunn stråle i olivolja till lagom konsistens.
  13. Smaka av med salt.
  14. Ringla över salladen.
  15. Servera med bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept