Torsk på fläsk med svamp och potatispuré

Torsk på fläsk med svamp och potatispuré
Foto: Znapshot/Per Erik Berglund
2

Du behöver

  • 300 g torsk, filé eller rygg
  • salt
  • svartpeppar

Boeuf Bourguignon

  • 3 dl svamp, blandad
  • 100 g bacon, tärnat
  • 8 st steklökar, skalade
  • 1 st vitlök, finhackad
  • smör
  • 1 dl vin,rött
  • 2 dl kalvfond

Potatispuré

  • 400 g mandelpotatis, skalad
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk persilja, finhackad
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Fisk
    Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Krydda torsken med salt och peppar och lägg den i en smord ugnsform.
  3. Sätt in den i ugnen, använd gärna stektermometer då kärntemperaturen ska vara 45 grader. Det tar ungefär 15 minuter.
  4. Boeuf Bourguignon
    Stek svamp, bacon, lök och vitlök i smör så att svamp och bacon får en gyllenbrun färg.
  5. Tillsätt vinet och kalvfonden och låt koka i 20 minuter så att vätskan reduceras till hälften.
  6. Potatispuré
    Koka potatisen försiktigt i saltat vatten.
  7. Häll av vattnet och låt potatisen stå och ånga av i några minuter. Smält smöret och värm mjölken lite under tiden.
  8. Pressa potatisen och tillsätt smör och mjölk i omgångar tills du får bra konsistens på purén.
  9. Blanda i persilja och smaka av med salt och peppar.
  10. Avslutning
    Lägg purén i mitten av tallriken och tryck till med en sked så att du får en "grotta". Där lägger du grytan med sås och sedan placerar du fisken på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept