Stekt sill à la Öresund

Stekt sill à la Öresund
Foto: TV4

I den här förrätten representeras smaker från både salt, surt och sött. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

15 oktober 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st sillfiléer
  • 100 g brödmjöl
  • 50 g mjöl
  • 1 st ägg
  • 2 dl lagrad ättika
  • 200 g rörsocker
  • 1 st lagerblad
  • 4 st osötade rågbrödskivor
  • 70 g smör
  • 50 g rostad lök
  • Garnering: Salt, peppar, kapris, rädisor, tomat, rödlök

Gör så här

  1. Blanda brödmjöl samt vanligt mjöl i en tallrik. 1 ägg vispas i en annan tallrik.
  2. Sillen vänds först i ägg , sedan i brödmjöl/mjöl.
  3. Stek sedan sillen, och krydda med salt och peppar.
  4. Ättikan blandas med socker, tillsätt eventuellt mer socker om det känns för surt. Lägg ett lagerblad i ättikan, samt tillsätt peppar.
  5. Hacka en rödlök och lägg i ättiksblandningen.
  6. Lägg de stekta sillarna direkt i ättiksblandningen, och låt stå över natten.
  7. Smöra rågbröden, och lägg lite extra rostad lök på.
  8. Lägg sill på rågbröd, och pynta med kapris, rädisor, tomat samt rödlök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept