Norrland

Norrland
Foto: TV4
1h
4

Du behöver

Råmarinerad lax

  • 400 g lax, tunt skuren
  • soja, med smak av ingefära
  • rapsolja
  • 80 g soja
  • 1 st lime, saft och zest
  • 1 st ingefära, riven och saften av
  • 0,5 st chili, hackad
  • ca 2 tsk citronjuice

Blinis

  • 100 g bovetemjöl
  • 60 g vetemjöl
  • 75 g gräddfil
  • 20 g äggula
  • 10 g jäst
  • 2,5 dl mjölk
  • 35 g äggvita
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Kycklingsoppa

  • 5 dl kycklingbuljong
  • 3 dl grädde
  • Salt, efter smak
  • Vitpeppar, efter smak

Lökconfit

  • 100 g silverlök
  • 120 g olja
  • Vitpeppar, efter smak
  • 50 g vinäger
  • Salt, efter smak
  • Tryffelolja, efter smak
  • 1 st tryffel, liten och hackad

Gör så här

  1. Råmarinerad lax
    Blanda alla ingredienser och låt laxen marineras i blandningen i ca 15 minuter.
  2. Blinis
    Ljumma upp mjölken och rör ut jästen
  3. Blanda i äggula, gräddfil och mjöl och vispa till en jämn smet.
  4. Ställ sedan i kyl och låt jäsa i ett par timmar.
  5. Vispa upp äggvitan innan användning och rör ner i smeten.
  6. Stek sedan i plättjärn.
  7. Kycklingsoppa
    Koka ihop buljong och grädde i ca 30 minuter och smaka sedan av med salt och vitpeppar.
  8. Lökconfit
    Finhacka löken och sjud den i oljan på svag värme tills den är mjuk.
  9. Smaka av med vinäger, tryffel, salt och vitpeppar när löken har kallnat.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept