Norrland

Norrland
Foto: TV4

En välkomponerad förrätt bestående av råmarinerad lax, kalixlöjrom samt en kycklingsoppa.

Vintips från Janne
74155 Lanson Gold Label Vintage Brut 1999

Janne bjöd även på

Ugnsbakad gös


Tropical Fruit



Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna.



Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

16 maj 2011
Visa mer
1h
4

Du behöver

Råmarinerad lax

  • 400 g lax, tunt skuren
  • soja, med smak av ingefära
  • rapsolja
  • 80 g soja
  • 1 st lime, saft och zest
  • 1 st ingefära, riven och saften av
  • 0,5 st chili, hackad
  • ca 2 tsk citronjuice

Blinis

  • 100 g bovetemjöl
  • 60 g vetemjöl
  • 75 g gräddfil
  • 20 g äggula
  • 10 g jäst
  • 2,5 dl mjölk
  • 35 g äggvita
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Kycklingsoppa

  • 5 dl kycklingbuljong
  • 3 dl grädde
  • Salt, efter smak
  • Vitpeppar, efter smak

Lökconfit

  • 100 g silverlök
  • 120 g olja
  • Vitpeppar, efter smak
  • 50 g vinäger
  • Salt, efter smak
  • Tryffelolja, efter smak
  • 1 st tryffel, liten och hackad

Gör så här

  1. Råmarinerad lax
    Blanda alla ingredienser och låt laxen marineras i blandningen i ca 15 minuter.
  2. Blinis
    Ljumma upp mjölken och rör ut jästen
  3. Blanda i äggula, gräddfil och mjöl och vispa till en jämn smet.
  4. Ställ sedan i kyl och låt jäsa i ett par timmar.
  5. Vispa upp äggvitan innan användning och rör ner i smeten.
  6. Stek sedan i plättjärn.
  7. Kycklingsoppa
    Koka ihop buljong och grädde i ca 30 minuter och smaka sedan av med salt och vitpeppar.
  8. Lökconfit
    Finhacka löken och sjud den i oljan på svag värme tills den är mjuk.
  9. Smaka av med vinäger, tryffel, salt och vitpeppar när löken har kallnat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept