Sallad med grillade persikor och bresaola

Sallad med grillade persikor och bresaola
Foto: Fremantle/TV4
4

Du behöver

  • 4 st persikor
  • några blad färsk rosmarin, finhackad
  • olivolja
  • havssalt
  • svartpeppar, nymalen
  • ev. grova stjälkar av timjan eller rosmarin till grillen
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • olivolja, extra virgin
  • 1 tsk naturell yoghurt eller crème fraîche
  • 16 skivor bresaola eller parmaskinka
  • några kvistar färsk dragon, plockade blad
  • 2 nävar rucola, tvättat och slungad
  • 100 g getost, smulad (eller fetaost)

Gör så här

  1. Värm upp grillen eller en grillpanna.
  2. Halvera persikorna och vrid dem för att få ut kärnorna – det gör inget om de går sönder när du gör detta.
  3. Lägg persikorna i en skål med hackad rosmarin, olivolja och lite salt och peppar.
  4. Om du ska använda grillen kan du lägga några örtstjälkar på glöden för att ge persikorna en rökig örtsmak.
  5. Grilla persikorna i några minuter på varje sida tills de fått ordentligt med färg(utan att de bränns vid).
  6. Häll en del vinäger i en skål eller en Flavour Shaker och tillsätt tre delar extra virgin olivolja.
  7. Tillsätt yoghurt eller crème fraîche och en nypa salt och peppar. Blanda väl.
  8. Lägg upp bresaola eller parmaskinka på fyra tallrikar och nyp till dem här och var så att de inte ligger helt platt.
  9. Lägg persikorna ovanpå.
  10. Blanda dragon och ruccola med dressingen och lägg salladen ovanpå persikorna.
  11. Ringla över lite mer extra vigin olivolja, toppa med smulad getost och hugg in!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept