Jägarröra på mitt sätt

ca 30 m
4
Jägarröra på mitt sätt
Foto: TV4

Kanapeér med härlig röra av rökt älgfilé, pepparrotsvisp, kesella, hackad rödlök, garnerat med grönkålschips.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

3 november 2015
Visa mer
ca 30 m
4

Du behöver

Grönkålschips

  • 4 stora grönkålsblad
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 msk olivolja ev 1 msk citronsaft

Kanapéer

  • 4 skivor formbröd
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • ev 1 msk citronsaft

Jägarröra

  • ca 120 g rökt älgkött
  • 4 msk pepparrotsvisp
  • 4 msk kesella alt färskost
  • 2 msk finhackad rödlök
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Grönkålschips
    Ta grönkålsbladen (avdragna från stjälken). Massera in olja, salt och ev citronsaft om man tycker om smak av citron.
  2. Lägg ut grönkålen på en plåt.
  3. Sätt in plåten i ugn på 175 grader och låt stå i 10-15 minuter, tills chipsen känns krispiga.
  4. Kanapéer
    Skär ut en form ur formbrödet (gärna med pepparkaksform).
  5. Värm smör och olja i stekpanna, stek brödet tills gyllenbrunt, krydda brödet försiktigt...tänk på att det rökta köttet är smakrikt.
  6. Jägarröra
    Skiva tunt och strimla ca 120 g rökt älgfilé (eller annat rökt kött). Rör samman pepparrotsvispen, kesella/färskost och finhackad rödlök.
  7. Blanda ihop köttet med pepparrotsröran.
  8. Lägg klickar av jägarröran på kanapeérna. Garnera med grönkålschipsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept