Indisk kyckling

Indisk kyckling
Foto: Frida Wismar
4

Du behöver

  • 500 g kyckling, filéer
  • olja till stekning
  • 200 g kokosmjölk
  • 400 g tomater, passerade

Kryddpasta

  • 100 g cashewnötter
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk ingefära, färskriven
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk spiskummin, malen
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 msk honung, flytande
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Kryddpasta
    Börja med kryddpastan och mixa alla ingredienser till en tjock smet.
  2. Skär kycklingfiléerna i kuber, ca 3x3 cm.
  3. Värm lite olja i en kastrull och fräs kycklingen tillsammans med kryddpastan.
  4. Tillsätt kokosmjölken och de passerade tomaterna och låt puttra på medelvärme ca 15 minuter.
  5. Servera med ris och sallad och garnera gärna med cashewnötter.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept