Italienska fläskrulader

Italienska fläskrulader
Foto: TV4

Den gamla hederliga fläskruladen har blivit festmat! Att bjuda på husmanskost brukar röra den tuffaste gästen till tårar. Och vad är väl godare än en välbrässerad rulad med god sås och knaprig klyftpotatis?

10 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 skivor bogfläsk eller fläskkarré (800 g)
  • 4 tunna skivor rökt skinka/parmaskinka
  • 8 små franska gurkor, s.k. cornichons
  • 8 salviablad (eller 1/2 msk torkad salvia)
  • salt, svartpeppar

Såsen:

  • 1 msk mjöl
  • 3 dl hönsbuljong (eller kalvbuljong)
  • skyn från stekningen
  • 1 dl grädde (en generös deciliter)
  • (äppelmos efter smak)

Gör så här

  1. Banka ut köttskivorna i en plastpåse (eller kavla med en brödkavel). Krydda med salt och peppar. Lägg skinka, gurka och ett salviablad på varje fläskskiva. Rulla ihop - och vänd dem i lite vetemjöl.
  2. Bryn ruladerna runt om (börja bryna med skarven neråt - då håller de oftast ihop - men ha gärna tandpetare i beredskap). Häll på buljongen och bräsera (sjud på svag värme) i ca 1/2 timme.
  3. Ta upp ruladerna, tillsätt grädden och koka ihop i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och lite äppelmos. Lägg tillbaka ruladerna och låt koka upp. Servera gärna med potatis och en grönsak.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept