Italiensk fiskgryta med citron, oliver och örter

Italiensk fiskgryta med citron, oliver och örter 2
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Italiensk fiskgryta med citron, oliver och örter

16 ingredienser

30 min

Lättlagad vardagslyx med smaker från Italien - torskfilé, tomater, vitt vin, oliver, citron och örter. Receptet innehåller mindre än 500 kcal per portion.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 purjolök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g tomat (eller 1 burk hela konserverade tomater)
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 1,5 msk fiskfond
  • 150 g gröna oliver (inlagda, ej i olja)
  • 3-4 kvistar färsk timjan
  • 500 g torskfilé
  • salt
  • peppar
  • 0,5 citron
  • färsk basilika

Servering

  • 3 dl bulgur

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Skiva lök och vitlök och fräs i olja i en panna eller kastrull. Fräs tills det börjar mjukna utan att ta färg. Tillsätt tomatpurén och låt den bli lite rostad. Tillsätt sedan tomater och fräs tills tomaterna mjuknat helt.
  3. Häll på vin och låt koka in några sekunder. Tillsätt sedan vatten, fond, timjan och oliver. Låt puttra 5 minuter.
  4. Skär fisken i mindre bitar och lägg ner i pannan. Sätt på ett lock och låt puttra ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Toppa grytan med rivet citronzest, lite citronsaft och färsk basilika. Servera med bulgur.

Näringsinnehåll per portion:
Kcal: 395
Protein: 30 g
Fett: 10 g
Kolhydrater: 39 g