Inlagd strömming med örter

Inlagd strömming
Foto: TV4

Det här är en svensk husmansklassiker. Den passar lika bra som förrätt, på buffén eller på julbordet.

26 januari 2009
Visa mer
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 600 g rensade strömmingsfiléer
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar
  • 2 msk smör, extra smör till stekning
  • persilja, dill

Lag:

  • 0,5 dl ättiksprit, 12%
  • 2,5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 3 msk socker
  • 1 skivad rödlök
  • 6 kryddpepparkorn

Till servering:

  • strimlad purjolök
  • tunnskivade morötter

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser till lagen i en kastrull och låt den få ett uppkok. Låt lagen svalna. Blanda ströbröd, mjöl, salt och peppar på ett fat. Hacka persilja och dill till fyllningen och blanda med smöret.
  2. Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidorna ut och en klick grönt kryddsmör emellan. Vänd flundrorna i ströbrödsblandningen.
  3. Bryn smör i en stekpanna och stek strömmingsflundrorna bruna på båda sidor. Lägg över flundrorna i en form och häll ättikslagen över. Låt strömmingen stå kallt till nästa dag. Strö över purjolök och morötter före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept