Gårdens svartvinbärsskinka

Gårdens svartvinbärsskinka
Från Nyhetsmorgon

I den här rätten får en mängd olika smaker chansen att samarbeta. Skinkan bär huvudrollen men får nära sällskap av ingredienser som svarta vinbär, kanel, ingefära och vitlök. Serveras tillsammans med såsen, potatis och smörfrästa grönsaker.

30 september 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g benfri färsk skinka
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 dl vatten
  • 4 dl svarta vinbär
  • 3 st persiljekvistar
  • 1 bit ingefära
  • 1 st kanelstång
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • 1 dl soja
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 msk maizena redning
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Skala vitlöksklyftorna.
  2. Koka upp vatten, vinbär, vitlök, persilja, ingefära, kanel, buljongtärning och soja i en kastrull.
  3. Lägg i skinkan. Sjud under lock tills skinkans innetemperatur är ca 68 grader, ca 50 minuter.
  4. Ta av kastrullen och låt stå i 20 min. Ta upp köttet.
  5. Sila av buljongen och låt den koka upp.
  6. Tillsätt grädde och red av med Maizena redning. Smaka av med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
  7. Skiva upp skinkan.
  8. Servera med såsen, potatis och smörfrästa grönsaker, till exempel salladslök eller sockerärter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept