Rutig vaniljpanacotta med överraskning

1h 15 min
4
Rutig vaniljpanacotta med överraskning
Foto: TV4
1h 15 min
4

Du behöver

  • 1 dl mjölk
  • 4 dl grädde
  • 3 st gelatinblad
  • 0,5 dl socker
  • 1 st vaniljstång
  • Chokladbitar eller bär
  • Choklad eller chokladpulver

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  3. Koka upp grädde, mjölk, vaniljstång, frön och socker.
  4. Låt svalna något.
  5. Plocka ur vaniljstången, skalet.
  6. Häll upp över en chokladbit eller bär i portionsformar, till exempel i Martiniglas.
  7. Ställ in i frysen för att stelna ca 1 timme.
  8. Ta ut en stund innan servering.
  9. Toppa med riven choklad eller choklad pulver.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept