Het nudelcappuccino med rucola

Het nudelcappuccino med rucola
Foto: TV4

Rucola är en sallat med italienskt ursprung. Den har mycket karakteristisk smak som något påminner om rädisa. När du ska laga den här soppan behöver du en mixer till hjälp.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 175 g färska äggnudlar
  • 1,3 liter grönsaksbuljong
  • 1 kruka rucola
  • 30 g smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd spansk peppar
  • 2 tsk riven ingefära
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Dela chilifrukten i halvor på längden, kärna ur och strimla chilin fint. Riv ingefäran och skala och pressa vitlöken. Fräs vitlök, chili och ingefära i hälften av smöret, slå på buljong och låt småputtra i 20 minuter.
  2. Smaksätt buljongen med salt, peppar och resten av smöret och mixa soppan skummig med en stavmixer. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, riv rucolan i mindre bitar.
  3. Lägg de nykokta nudlarna och rucolan i en skål eller cappuccino-kopp och slå över den skummiga buljongen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept