Gryta med gårdskorv, jordärtskocka och syltad svamp

Gryta med gårdskorv, jordärtskocka och syltad svamp
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Enkel och buljongsmakande gryta som passar bra attt göra på de grönsaker som du har hemma. En typisk vardagsrätt som går snabbt att laga.

13 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g gårdskorv (fläsk)
  • 100 g skogssvamp
  • 1 dl ättikssprit, 12%
  • 2 dl socker
  • 2,5 dl vatten
  • 300 g fast potatis
  • 300 g jordärtskockor
  • 5 dl kycklingbuljong (vatten och fond) (cirkamängd)
  • 0,33 st purjolök
  • 1 kvist färsk timjan
  • persiljeblad och dragon
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sjud den hela färska fläskkorven i cirka 10 minuter. Skär den i cirka 1 cm tjocka skivor.
  2. Skölj och rensa svampen. Förväll den hastigt i lättsaltat kokande vatten. Koka upp en lag på ättikssprit, socker och vatten och tillsätt den förvällda svampen.
  3. Skala potatis och jordärtskockor. Skär rotfrukterna i cirka 3 cm stora bitar. Koka dem i en ljus kycklingbuljong i cirka 20 minuter, tillsätt sedan korven.
  4. Strimla purjolöken och hacka eller bryt ner örterna och tillsätt dem i grytan. Smaka av grytan med salt och peppar. När grytan börjar sjuda skall den serveras direkt med syltad svamp.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept