Nässelsoppa

30 min
4
Nässelsoppa
Foto: TV4

Nässelsoppa med gräslök och knaperstekt bacon.

Vintips från Helena
Jules Muller Riesling Reserve art nr 6622, 79 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


13 oktober 2011
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 1,5 – 2 l nässlor
  • 4 st hårdkokt ägghalva per person
  • 4 st knaperstekt baconskiva per person
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1-2 krm muskot
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • ev. salt
  • Ev. 0.5 dl grädde
  • Gräslök

Gör så här

  1. Förväll nässlorna i 1,5 liter vatten i cirka 15 min.
  2. Koka under tiden ägg samt knaperstek bacon i små bitar.
  3. Sila bort vattnet från nässlorna, men spara vattnet! Skölj sedan nässlorna i kallt vatten för att de ska behålla färgen och hacka dem.
  4. Koka upp nässelspadet och ha i 2 tärningar grönsaksbuljong och muskot.
  5. Låt koka några minuter.
  6. Blanda smör och mjöl till en smörkula och lägg i.
  7. Lägg i nässlor och ev. grädde.
  8. Smaka av med salt (tänk på att baconet ger extra sälta).
  9. Lägg vid serveringen i ägghalva samt bacon i småbitar samt klipp över gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept