Halstrad gravad lax med smak av Asien

20 min
4
Halstrad gravad lax med smak av Asien
Foto: TV4

Den halstrade och gravade laxen tillsammans med de gröna salladsbladen och lime blir en fröjd både för ögat och för magen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Nottage Hill, Australien.

19 mars 2010
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 4 hg gravad lax, helst en hel bit
  • Mixad grönsallad

Asiatisk sås

  • 1 dl kikkoman soja
  • 2 msk sweet chili sås
  • 1 msk hoisin sås
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 msk sesamfrön, rostade
  • 1 klyfta färsk lime, pressad
  • 2 msk rapsolja
  • 1 st lime

Gör så här

  1. Skär 8 lite tjockare skivor av den gravade laxen.
  2. Halstra snabbt i en het panna.
  3. Lägg en handfull mixad grönsallad på en tallrik och den halstrade laxen ovanpå.
  4. Blanda alla ingredienserna till såsen och rör samman.
  5. Ringla såsen över laxen och dekorera med en klyfta lime.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept