Saras toast deluxe

30 min
4
Saras toast deluxe
Foto: TV4

Lyxig toast med hummermajonnäs, löjrom och rödlök.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

10 november 2014
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 4 skivor surdegsbröd
  • ca 2 msk smör, till stekning
  • 2 äggulor
  • 4 dl neutral olja
  • ca 2 msk fransk senap
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 humrar (stjärten och klorna)
  • 1 citron
  • 1 rödlök
  • 1 knippe färsk dill
  • löjrom från Kalix

Gör så här

  1. Börja med majonnäsen. Knäck äggen, blanda äggulor, salt, peppar och senap i en skål. Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning tills majonnäsen har en fin konsistens.
  2. Knäck skal och klor på humrarna, gröp ur köttet och skär det i små bitar, men spara kloköttet till garnering. Blanda det hackade hummerköttet med majonnäsen. Tillsätt cayennepeppar.
  3. Finhacka rödlöken och skär citronen i klyftor.
  4. Skiva brödet och ta ut rundlar, stek dem gyllenbruna på båda sidor i smör. Fördela hummermajonnäsen på rundlarna, toppa med hummerklo, löjromsklick, fint hackad rödlök, citron och dillvippa. Dra några drag med pepparkvarnen över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept