Gazpacho

Gazpacho
Foto: TV4

En soppa som bara smakar bättre av att få stå en stund. Passar som förrätt eller huvudrätt med ett gott bröd, en sommardag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Gazpacho ska serveras iskall, man kan ha i isbitar innan den serveras.

22 mars 2010
Visa mer

Du behöver

Gazpacho

  • 1 skivor vitt bröd, tärnade
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 kg tomater, tärnade
  • 1 st röd paprika, urkärnad
  • 1 st gurka
  • 1 st rödlök, tärnad
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • svart peppar
  • En liten bit röd chili
  • 2-3 tsk citron
  • 1 tärning grönsaksbuljong, ev

Mozzarellatoast

  • Tunna brödskivor, ca 2 per person
  • 2 pkt mozzarella
  • 10 droppar§ vit tryffelolja
  • 1-2 dl olivolja
  • 1 krm salt, ca
  • 1 krm svartpeppar, ca

Till servering

  • gurka
  • finhackad gul lök
  • Crème de Balsamico

Gör så här

  1. Gazpacho
    Blanda allt till och med chilin i listan, i en skål.
  2. Mixa med en stavmixer eller i en mixer.
  3. Tillsätt 4,5 deciliter vatten, ett par tsk Citron plus eventuellt buljong.
  4. Ställ i kylen.
  5. Mozarellatoast
    Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Doppa de tunna brödskivorna i oljan.
  7. Skiva mozzarellan i lagom tjocka skivor.
  8. Garnera med Basilika.
  9. Sätt in högt upp i ugnen tills de får fin färg, ca 5 minuter.
  10. Vid servering
    Garnera med gurka, finhackad lök och crème de Balsamico.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept