Ugnsbakad chèvretoast på salladsbädd

30 min
4
Ugnsbakad chèvretoast på salladsbädd
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

  • 200 g getost
  • 4 skivor rostbröd
  • 2 msk flytande honung
  • 1 rödlök
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 påse blandad sallad
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk balsamvinäger
  • 50 g valnötter, rostade
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader grill, ta fram en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rosta fyra brödskivor till lagom färg. Lägg bröden på plåten.
  3. Skär getosten i fyra skivor och lägg dem på bröden. Ringla över honungen och gratinera i ugnen till osten fått fin färg, ca 4-5 min.
  4. Skala och skiva rödlöken tunt, dela tomaterna. Lägg upp salladen på fyra assietter, lägg på tomaterna och löken och sist chèvretoasten. Ringla över olivoljan, balsamvinäger samt krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar. Hacka valnötterna grovt och strö över osten. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept