Grillad sparris med getost

Grillad sparris med getost
Foto: TV4

En vegetarisk förrätt med grön sparris, getost, salvia och en aning honung.

Dryck: André Clouet Grande Réserve

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

30 november 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 buntar sparris
  • 1 kruka salvia
  • 1 tsk olivolja
  • 100 g getost, fast
  • 1 msk honung
  • salt och peppar efter smak
  • 8-10 små träspett, blötlägges innan användning
  • 1 st röd paprika, finhackad

Gör så här

  1. Ta bort den nedre träiga delen av sparrisen. Dela resten i två ungefär lika stora bitar.
  2. Trä sparrisen på grillspetten, med ett sparrisblad emellan varje sparrisbit.
  3. Pensla med olivolja, strö över en aning salt och peppar.
  4. Grilla totalt 10 minuter.
  5. Lägg på en skiva getost som får smälta ner över den varma sparrisen när tre minuter återstår av grilltiden.
  6. Servera varmt på fat. Ringla över lite honung och dekorera med lite hackad paprika över osten
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept