Hallings nässelsoppa

Hallings nässelsoppa
Foto: TV4
6

Du behöver

  • 2 liter nyplockade nässlor
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 1-2 msk finklippt gräslök
  • 0,5 dl grädde eller mjölk
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • 2 hårdkokta ägg

Gör så här

  1. Rensa, skölj och förväll nässlorna i vattnet i 8–10 minuter. Ta upp nässlorna, låt dem svalna och krama ur dem lite, spara spadet. Hacka eller mixa nässlorna.
  2. Koka upp nässlorna med nässelspadet och buljongtärningarna. Rör ihop smör och mjöl till redningen och klicka i den under omrörning till önskad konsistens. Fortsätt att koka ett par minuter och smaka sedan av med salt, peppar och finklippt gräslök och eventuellt lite grädde eller mjölk.
  3. Skär äggen i klyftor och servera med soppan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept