Hallings glasmästarsill

Hallings glasmästarsill
Foto: TV4

Det speciella med glasmästarsillen är att den läggs in skuren i bitar tvärs över ryggen så benet kommer med. Namnet kommer av att den presenteras just i en glasburk. Morot, en bit färsk pepparrot, några senapsfrön och lagerblad brukar finnas med i lagen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 hela salta sillar
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 0,25 purjolök, det gröna
  • 5 cm färsk pepparrot
  • 4 lagerblad
  • 2 tsk senapsfrön

Lag:

  • 0,75 dl ättiksprit (12%)
  • 2,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk hela vitpepparkorn
  • 1 tsk hela kryddpepparkorn

Gör så här

  1. Ta ur sillen, skölj och blötlägg den över natten. Koka upp ättiksprit, vatten, socker och pepparkorn till lagen och låt den kallna.
  2. Ansa och skär morot, rödlök och purjolök vackert. Skiva sillen tvärs över ryggen i ca 2 cm tjocka skivor. Låt skinn och ryggben vara kvar!
  3. Varva sill, grönsaker och kryddor i en glasburk med raka kanter, arrangera vackert. Slå på lagen och lägg på en tyngd. Sillen är klar att servera efter 5-7 dagar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept