Avokado Beetle

Avokado Beetle
Foto: TV4

Avokado Beetle

Av: Håkan Fåhreaus

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

En kall förrätt som blandar havets sälta med avokadons mjuka smak.

Om ni använder frysta räkor se till att tina räkorna i god tid och se till att de är riktigt skalade.

Ingredienser

portioner
  • 2 avokador
  • 150 g gräddädelost (eller blåmögelost)
  • 40 räkor
  • 1 citron (eller lime)
  • 1 förp stenbitsrom svart och orange
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 knippe rucolasallad
  • 1 gurka
  • 1 rostbrödslimpa

Gör så här

  1. Dela avokadona på mitten. Ta bort nöten och gräv ur fruktköttet.
  2. Mosa avokadon och smula ner osten. Blanda tills man har en kräm med lite ostklumpar. Kläm en halv citron och blanda ner. Gör en enkel sallad av tomater, rucola och gurkan.
  3. Lägg upp avokadokrämen på en tallrik med räkor och några klickar rom. Servera med rostat bröd.