Grundrecept på praliner

Grundrecept på praliner
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
2 h

Du behöver

Tryffelbas

  • 300 g mjölkchoklad
  • 300 g mörk choklad (55-65 %)
  • 200 g grädde
  • 40 g honung
  • 80 g smör

Smaksättning

  • 80 g alkohol (efter eget val)
  • övrig smaksättning, efter tycke
  • ev choklad, att doppa i

Gör så här

  1. Hacka bägge chokladsorterna fint.
  2. Koka upp grädde och honung.
  3. Häll den kokande grädden över chokladen och mixa slätt.
  4. Lägg i smöret och mixa ytterligare.
  5. Smaksätt med alkohol eller något annat du tycker om.
  6. Låt ganachen stelna, forma sedan tryfflarna och doppa eventuellt i choklad.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept