Grönkålssallad med ädelost, fikon och valnötter

koket.se
Grönkålssallad med ädelost, fikon och valnötter
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Grönkålssallad med ädelost, fikon och valnötter

11 ingredienser

15 min

En fräsch sallad på grönkål, torkade fikon, nötter och ädelost som lättar upp bland den lite tyngre julmaten på julbordet.

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 200 g grönkål
  • 1 förp salladsmix (à ca 30 g)
  • 3 torkade fikon
  • 50 g valnötter
  • 100 g ädelost
  • flingsalt

Fikonvinägrett

  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk crema di balsamico fikon
  • 0,5-1 msk champagnevinäger
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Plocka bladen frön grönkålens stjälkar. Strimla kålen.
  2. Lägg grönkålen och salladsmixen i en salladsskål.
  3. Skär de torkade fikonen i skivor. Hacka valnötterna grovt. Lägg i skålen med grönkålen. Smula över ädelosten.
  4. Blanda samman ingredienserna till vinägretten.
  5. Häll vinägretten över salladen och blanda runt. Strö lite flingsalt över och servera!

Här hittar du receptet på Catarinas ostpaj som hon serverar till grönkålssalladen.