Grön sparris med krutongröra

Grön sparris med krutongröra
Foto: TV4

Servera den här sparrisrätten som förrätt, tillbehör eller på en buffé.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg sparris

Krutongröra:

  • 2 skivor vitt bröd
  • 50 g smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 hårt kokta ägg
  • 1 tomat
  • 1 paket bacon
  • lite gräslök
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 3–5 minuter. Spola dem i iskallt vatten och låt dem kallna.
  2. Skär bort kanterna på det vita brödet och skär brödet sedan i små tärningar. Stek dem krispiga i smör. Strimla baconet och stek det knaprigt, låt det rinna av på hushållspapper. Skålla, kärna ur och tärna tomaten, skär gräslöken smått och grovhacka äggen.
  3. Blanda försiktigt samman brödtärningar, bacon, tomat, gräslök och ägg. Pressa ner vitlöken och krydda med salt och peppar. Lägg upp sparrisen vackert på ett fat och strö krutongröran över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept