Kanelsnäckor på grillen

Kanelsnäckor på grillen
Foto: TV4
15

Du behöver

Bulldeg

  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 dl socker
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 ägg
  • ca 13 dl vetemjöl special

Kanelfyllning

  • 200 g smör, rumstempererat
  • 2 dl socker
  • 3 tsk kanel

Gör så här

  1. Smält smöret i en gryta och tillsätt mjölken. Häll över i en bunke och tillsätt jästen när blandningen är ca 37 grader. 
  2. I med salt, socker, kardemumma och ägget. Tillsätt mjölet lite i taget. 
  3. Bearbeta till en fin deg och låt jäsa i 30 min. 
  4. När degen har jäst kavla ut den till lagom tjocklek. Blanda fyllningen, rör isamman smöret, sockret och kanelen och bred ut på den utkavlade degen. 
  5. Rulla ihop degen och skär ut ca 15 st bullar. Lägg dem på ett bakplåtspapper som passar din baksten. Tryck ut dem så att de blir lite tunnare. Låt dem jäsa ytterligare 25 min.
  6. Pensla med ett lätt vispat ägg och lägg dem på den varma bakstenen. Baka dem i ca 15 min i klotgrill under lock och vänd dem ungefär halvägs.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept