Grillade kronärtskockor

Grillade kronärtskockor
Foto: TV4

Hittar du färska kronärtskockor är det väl värt att grilla dem. Ett smör med vitlök och persilja passar bra till. Servera som förrätt eller tillbehör.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 små eller 4 stora kronärtskockor
  • 1 citron, saft
  • 2 tsk olivolja

Limesmör:

  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lime, saft och skal
  • salt och malen svartpeppar
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Skär av toppen och stjälken på skockorna. Dra ur det mesta av skägget inne i skockan.
  2. Klyv skockorna på längden och pensla med pressad citron och olivolja. Grilla långt från glöden i mellan 30 och 50 minuter.
  3. Rör smöret och blanda med pressad vitlök, saft och rivet skal av lime. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner persiljan. Lägg smöret på den nygrillade skockorna och låt smälta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept