Grillad hjärtsallad med kyckling

koket.se
Grillad hjärtsallad med kyckling
Jonas Lagerström KK
Jonas Lagerström KK

Grillad hjärtsallad med kyckling

12 ingredienser

30 m

Grillad hjärtsallad med rostade hasselnötter, brynt smör och helbakad kyckling blir en fräsch rätt att inleda våren med.

Se Jonas Lagerström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 gemsallad (hjärtsallad)
  • 250 g smör
  • 100 g hasselnötter (Piemonte)
  • 1 kyckling
  • olja
  • 1 knippe färsk timjan
  • ev 1 klyfta vitlök
  • salt
  • bröd (gårdagens eller vanligt vitt surdegsbröd)
  • 100 g havgus 24 (eller parmesanost)
  • krasse
  • 1 citron

Gör så här

  1. Dela salladen och sköljd den.
  2. Stek salladen i smör tills den har fått en gyllenbrun yta.
  3. Bryn smöret och tillsätt lätt hackade hasselnötter.
  4. Toppa kycklingen med olja, timjan, vitlök och salt.
  5. Baka kycklingen i ugnen tills den har en innertemperatur på ca 65-70 grader.
  6. Låt kycklingen vila och stycka sedan upp den.
  7. Toppa salladen med kyckling, bröd och ost.
  8. Ringla över det brynta smöret med hasselnötter, smörgåskrasse och en skvätt citron.