Gravlaxcocktail

Gravlaxcocktail
Foto: TV4

Cocktail var en populär förrätt både på restaurang och på privata middagar under 1960-talet. Rätten serverades alltid isad i cocktailglas. Det är en särskild skål med insats för rätten och underdel för isen. Hittar du inga cocktaillskålar på loppis eller på mormors vind kan du använda skålar av olika storlek som passar i varandra.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 skivor gravlax
  • 1 hårdkokt ägg
  • 8 vita sparrisar
  • citronskivor
  • salladsblad
  • dill
  • 3 msk senap
  • 1 msk strösocker
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 msk vinäger
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl neutral olja

Du behöver också:

  • 4 coctailskålar med insats

Gör så här

  1. Sås: Blanda senap, socker, salt, peppar, vinäger och dill i en skål. Tillsätt oljan droppvis och sedan i en fin stråle. Rör hela tiden. Såsen ska bli tjock och krämig.
  2. Strimla gravlaxen. Arrangera salladsbladen i glasskålar, lägg i gravlaxstrimlorna. Garnera med äggklyftor, sparrisknoppar och citronskivor. Skeda över såsen och garnera med en dillvippa.
  3. Ställ skålen i en större skål med krossad is. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept